Part of Part of Modus-Digital

Wat is een product feed?

Afgelopen jaar hebben wij voor diverse webshops een product feed integratie gedaan. Met een product feed wordt de productcatalogus van een groothandel automatisch overgezet naar uw webshop, inclusief categorieën, afbeeldingen, productomschrijving, (inkoop)prijzen, voorraadstanden, enz. Iedere nacht wordt er gecontroleerd of er nieuwe producten zijn toegevoegd door de groothandel, waarna deze weer automatisch worden overgezet naar uw webshop. Zodoende heeft u altijd de meest actuele producten en productinformatie in uw webwinkel staan.

De voordelen voor uw webshop

  • Het handmatig invoeren van producten wordt voorkomen;
  • Nieuwe producten worden automatisch overgezet naar uw webshop;
  • Productafbeeldingen kunnen direct mee geïmporteerd worden;
  • De voorraadstanden van de groothandel gebruiken in uw webshop;
  • Inkoopprijzen automatisch converteren naar uw gewenste verkoopprijs;
  • Frequentie van updates van de product feed is in te stellen;
  • Te implementeren binnen iedere webwinkel en ieder shopsysteem.

De techniek van de product feed

De groothandel zet een .xml bestand, met daarin alle gegevens van de productcatalogus online. Balticode kan een php-script installeren binnen uw webwinkel, waarmee periodiek wordt ingelogd op de server van de groothandel. Vervolgens controleert het script of er een nieuwe versie van het .xml bestand online staat. Als dit het geval is, worden de gegevens uit dit bestand gekopieerd naar de webshop. Tot slot worden de gegevens verwerkt en op de juiste plaatsen toegevoegd aan de productcatalogus (database) van uw webshop. Desgewenst worden de updates tijdelijk in de wacht gezet, totdat u handmatig aangeeft dat u de wijzigingen wilt doorvoeren op uw webshop. Zodra de wijzigingen zijn geaccordeerd, zijn deze zichtbaar voor de bezoekers van uw webshop.

Product feed voor OpenCart en Magento

Wij hebben ruime ervaring met het realiseren van productfeeds voor OpenCart en Magento webshopsystemen. Daarnaast kunnen we ook een product feed integreren in Virtuemart, Woocommerce, of maatwerk webshop systeem. Zijn er bepaalde productgegevens die u wilt uitsluiten van import (bijvoorbeeld productomschrijvingen, omdat u vanwege SEO zelf unieke teksten wilt schrijven), dan is dit natuurlijk mogelijk. Ook het automatisch omzetten van inkoop- naar verkoopprijzen, het weergeven van de voorraadstanden op een unieke manier, of andere speciale verzoeken ten aanzien van de product feed kunnen wij voor u realiseren.

Meer informatie over de mogelijkheden voor uw webwinkel

Bent u op zoek naar een productfeed voor uw nieuwe of bestaande webshop? Wij helpen u graag verder om de mogelijkheden te bespreken.

U vindt ons in Regio Dordrecht en Rotterdam.
U kunt ons bellen op 078 617 99 66 of maak hieronder een afspraak.

Vrijblijvend kennismaken? Maak hier een afspraak