Part of Part of Modus-Digital

Een VirtueMart plugin laten maken, dat was het verzoek waarmee MyParcel ons afgelopen zomer benaderde. De Nederlandse marktleider op het gebied verzend- en retouroplossingen voor webshops was op zoek naar een ervaren ontwikkelaar van Joomla! en VirtueMart plugins, om voor haar klanten een eenvoudig te installeren plugin te laten maken.

VirtueMart plugin op maat

De plugin stelt webwinkeliers in staat om in het VirtueMart CMS per order een verzend- en retourlabel te laten maken. Daarbij heeft de webshophouder de mogelijkheid om meerdere orders tegelijkertijd te selecteren en als een batch te verwerken. Daarnaast kan men één of meerdere labels selecteren en printen, waarbij men keuze heeft uit een tweetal vooraf ingestelde labelformaten. De MyParcel VirtueMart plugin is voor aangesloten klanten te downloaden via de MyParcel website, en vervolgens in een paar simpele stappen te installeren met behulp van de Joomla! Extension Manager. Zodoende kan zelfs een onervaren CMS-gebruiker binnen vijf minuten de VirtueMart plugin ‘up and running’ hebben. Mocht de webshophouder desondanks tóch nog tegen een installatieprobleem oplopen, dan biedt Balticode uiteraard ondersteuning, waarbij wij zelfs de gehele installatie uit handen kunnen nemen.

Integratie plugin met PakjeGemak

Een specifieke wens bij het laten maken van deze VirtueMart plugin, was dat er een integratie moest plaatsvinden met de PakjeGemak applicatie van PostNL. Hierbij heeft de bezoeker van de webshop de mogelijkheid om in de checkout van de webwinkel (bij het afronden van het bestelproces) een afwijkend afhaaladres te selecteren. Om deze functie mogelijk te maken vindt er een beveiligde verbinding plaats tussen de webshop, MyParcel en de servers van PostNL. De VirtueMart plugin die MyParcel door Balticode heeft laten maken, is de eerste plugin waarbij tijdens de installatie automatisch deze PakjeGemak applicatie van PostNL wordt mee-geïnstalleerd.