Als Magento webshop ontwikkelaar wordt ons vaak gevraagd of er wellicht een beter alternatief is voor de standaard nieuwsbrief module van Magento.

magento mailchimpMailchimp

Wij hebben in het verleden vaak gewerkt met de nieuwsbriefmodule van Mailchimp voor Magento.

Mailchimp onderscheidt zich van de andere e-mail marketing programma’s door zijn heldere interface en hoog gebruiksgemak. Voor Mailchimp bestaan er diverse extensies voor Magento, waardoor deze vrij eenvoudig te implementeren is in de Magento webshop.

Is er een nog makkelijkere nieuwsbrief dan Mailchimp?

Ondanks dat Mailchimp al vrij makkelijk is in gebruik, denken wij dat er nog een beter alternatief bestaat. Dit alternatief heet LaPosta.
Deze nieuwsbrief is ontwikkeld door dezelfde mensen als het programma Mtrack, waarvan wij altijd al stiekem een beetje fan van zijn geweest door het grote gebruiksgemak van dit statistieken programma.

LaPosta een Nederlands nieuwsbrief systeem

Wat wij zo geweldig vinden aan LaPosta is het feit dat het geheel in het Nederlands is.
Na het opzetten van de nieuwsbrief template is het voor de gebruiker een eitje om een nieuwsbrief te versturen. In slechts 2 stappen kan iedereen een nieuwsbrief versturen.

Opzetten van je LaPosta nieuwsbrief template

LaPosta heeft standaard al een aantal leuke kant-en-klare nieuwsbrief templates waarvan je gebruik kunt maken. Wil je liever zelf je eigen nieuwsbrief template maken? Dan kun je met de handige editor zelf een template in elkaar sleutelen.
Ontbreekt je de kennis? Heb je geen zin of tijd? Dan kunt u het in elkaar zetten van uw template ook uitbesteden aan een professional.

Importeren mailbestand

Heb je al een mailbestand? Dan kun je met een excel bestand je gehele adressenbestand in slechts twee simpele stappen inladen. Let wel op, dat iedereen in je mailbestand toestemming heeft gegeven om van jou e-mail te ontvangen.

Nieuwsbrief van LaPosta koppelen met Magento

Heb je al een mailbestand opgebouwd in je Magento webshop? Met de API van LaPosta is dit adressenbestand eenvoudig te koppelen en synchroniseren met LaPosta

Statistieken voor je nieuwsbrief

Na het verzenden van de nieuwsbrief kun je precies in de statistieken zien, wie jouw mail geopend heeft en op welke links er zijn geklikt. Hiermee krijg je dus snel inzicht in welke onderwerpen jouw lezers interessant vinden. Ook is LaPosta te koppelen met Google analytics en Mtrack, waarmee je nog meer inzicht krijgt.

Opschonen van je mailbestand

Nog meer goed nieuws. Na verloop van tijd en zeker met websites en webshop die al wat langer bestaan komt het voor dat e-mail adressen niet meer bestaan of mailboxen van ontvangers vol zitten. LaPosta regelt dit allemaal automatisch. E-mail adressen die niet meer bestaan of niet correct zijn ingevuld worden apart gezet, zodat deze niet meer gebruikt worden met de volgende verzending. U kunt ze eventueel handmatig aanpassen en weer terugplaatsen in de lijst.

Gratis nieuwsbrieven verzenden tot 12.000 per maand!

Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar LaPosta kun je gratis gebruiken. Tot 2.000 relaties en maximaal 12.000 e-mails per maand mag je het systeem gratis gebruiken.

Wil je meer, of wil je geen LaPosta logo in je footer? Dan is er een betaalde versie.
Je betaald hierbij per verzonden e-mail.

Probeer het zelf gratis uit! Wij wensen u veel mailplezier.