Het Open Source CMS Joomla heeft de mogelijkheid om, met behulp van plugins, uw website volledig om te toveren of uit te breiden met een webshop.

Enkele veelgebruikte webshop plugins voor Joomla zijn OpenCart, VirtueMart en Mijoshop.
Wilt u een zeer geavanceerd webshop systeem, of heeft u vergaande ambities in de toekomst, dan is het verstandig om voor Magento te kiezen.

Een vergelijk van OpenCart en Magento vindt u op de pagina Magento vs OpenCart.

Om te zien welk systeem het beste bij uw behoeften aansluit is het verstandig om via de websites van bovenstaande systemen de demo omgeving te bekijken. Uiteraard kunnen de Joomla webshop experts van Balticode u adviseren in het juiste systeem voor uw behoeften.

De trends van 2014 voor Joomla webshops

Webshop reviews

webshop review joomlaMede ingegeven door het zoekalgoritme van Google, waarbij beoordelingen van uw dienst of product als waardevol worden gezien door Google, is het belangrijk om een review mogelijkheid voor uw Joomla webshop in te bouwen.

De waardering van uw bezoekers en klanten worden weergegeven in de zoekresultaten van Google als sterretjes. Deze sterretjes krijgt u door gebruik te maken van Rich Snippets en door gebruik te maken van externe reviews van bijvoorbeeld Trustpilot of eKomi.

De Joomla webshop is zo in te stellen dat er na een succesvolle aankoop automatisch een beoordelingsmailtje naar uw klant gaat. Des te meer reviews u heeft, des te waardevoller wordt uw website voor Google.

Productbeschrijvingen in bulk invoeren in uw webshop

Google hecht waarde aan een unieke omschrijving per product om hoog te kunnen scoren in de zoekmachine. Bij grote hoeveelheden producten kan dit een tijdrovende klus zijn. Er is echter een hoop tijd te besparen door gebruik te maken van samengevoegde teksten. U maakt hierbij een basistekst en zet er enkele variabelen in die via een database gevoed worden.

Voorbeeld van een samengevoegde tekst;
Laptop {type} met {type processor} een echte krachtpatser. Is verkrijgbaar in de kleuren {kleuren}.
De laptop weegt slechts {gewicht}.

Verzending en retouren van uw webshop

Om in te spelen op de behoefte van webshop eigenaren zijn steeds mee vervoer/ en verzendpartijen zich gaan toeleggen op het vervoer van pakketjes voor webshops. Om u compleet te ontzorgen van het afgeven van pakketjes op het postkantoor en het regelen van retourzendingen bieden partijen als MyParcel complete totaaloplossingen aan. Zo kunt u direct vanuit uw webshop verzendetiketten uitprinten, track and trace links versturen en retouren worden automatisch voor u afgehandeld. U hoeft alleen het pakketje terug te nemen.
Aan deze services zit geen minimale afnameverplichting of abonnement.

Uw Joomla webshop mobiel

Een trend die in 2013 een enorme vlucht nam en zeker zal doorzetten in 2014 is het feit dat iedere webshop ook een mobiel toegankelijke of mobiel geoptimaliseerde website moet hebben. Inmiddels wordt een groot percentage van de webshops en websites bezocht met een tablet of mobiele telefoon. Het niet hebben van een mobiel geoptimaliseerde webshop gaat ten koste van uw conversie.

Wilt u meer informatie over Joomla webshops?

De webshop experts van Balticode geven u graag inzicht in de vele mogelijkheden van Joomla voor uw specifieke situatie.

U vindt ons in Regio Dordrecht en Rotterdam.
U kunt ons bellen op 078 617 99 66 of maak hieronder een afspraak.

Vrijblijvend kennismaken? Maak hier een afspraak