Soms heb je letterlijk “geluk bij een ongeluk“: toen één van onze collega’s gisteren naar huis reed, kon hij mooi de die dag gelanceerde Waze integratie in de Google Maps App testen.

Afgelopen voorjaar heeft Google de navigatiedienst ‘Waze’ overgekocht, waarmee gebruikers realtime verkeersinformatie kunnen delen, die vervolgens op de kaart wordt weergegeven. Sindsdien is Google aan de slag gegaan met het stapsgewijs integreren en uitrollen van Waze binnen Google Maps. Ook gebruikers van de Google Maps app op zowel iPhone als Android devices kunnen hiermee beschikken over verkeersmeldingen en ongevalleninformatie. Sinds deze week is deze informatie nu dus ook binnen Nederland beschikbaar.

Bij Balticode krijgen we regelmatig de vraag om het binnen een app mogelijk te maken om landkaarten te bekijken met daarop voor de gebruiker relevante informatie. Doorgaans raden wij hiervoor het gebruik van Google Maps aan, vanwege de lage integratiekosten, goede ondersteuning en ruime mogelijkheden die Google Maps biedt voor iOs en Android integratie. Met de komst van Waze nemen de mogelijkheden van de integratie van Google Maps in een app weer enorm toe. Naast de meest actuele verkeersinformatie wordt het in de nabije toekomst waarschijnlijk ook mogelijk om andere relevante, up-to-date informatie en  POI’s (points of interest) toe te voegen dankzij de integratie van Waze in Google Maps. Op manier kunnen wij dan ook steeds beter tegemoet komen aan de creatieve ideeën van onze klanten bij het bedenken en uitwerken van een app met kaartfunctionaliteit.

Onze collega? Die was 10 minuten later gelukkig alweer thuis.