Part of Part of Modus-Digital

U moet een aantal stappen doorlopen om een app in de appstore te plaatsen.

Stap 1: Maak een developer account aan

Om te beginnen zult u een developer account aan moeten maken bij de juiste appstore.

Links om een developer account aan te maken;

Als u apps onder uw eigen naam wilt publiceren kunt u zelf een account aanmaken. Als u voor een derde partij apps wilt publiceren kunt u dit onder hun account doen. Een andere mogelijkheid is om onder de naam van Balticode de app in de stores te laten publiceren.

Stap 2: Zorg voor een goede app omschrijving

Iedere app moet voorzien worden van een wervende tekst, met een omschrijving van de werking van de app. U maakt hiervoor een korte introducerende tekst en uitgebreide tekst.

Stap 3: App icoontjes en screenshots maken

Als u kijkt naar de apps op uw eigen smartphone, zult u zien dat ieder icoontje anders is. U moet deze icoontjes in 3 formaten aanleveren, i.v.m. de verschillende resoluties van de telefoons. Hier vindt u een handige website met .psd templates om snel u eigen app icoontjes te maken. Voor de screenshots kunt u gebruik maken van deze tabel voor de Appstore van Apple. Voor Android kunt u gebruik maken van deze afmetingen.

Stap 4: Uw app publiceren

Met de informatie van stap 1 tot en met 3 kunt u de juiste gegevens aan uw app developer aanleveren. Zij zullen vervolgens de juiste “build” uploaden naar uw account. Deze zal na goedkeuring van Apple / Android verschijnen in de appstore.

Let wel! Het kan soms enige dagen/weken duren bij Apple voordat deze is goedgekeurd. Bij Google play is dit vrijwel direct.

Hulp nodig bij het plaatsen? Vraag hier een offerte