Part of Part of Modus-Digital

Als u een app wilt laten ontwikkelen wordt u voor de keus gesteld of het een app moet zijn voor Android, iOS (apple), Windows Mobile of één van de andere systemen.

Kiezen voor Android, iOS of Windows Mobile?

Apps worden ontwikkeld voor een besturingssysteem waar de apps op draaien. De meest bekende hiervan zijn iOS van Apple voor o.a. de iPhone, en Android van Google waar o.a. Samsung, HTC en LG mee werken. Ook Windows Mobile timmert aardig aan de weg. U vindt dit besturingsysteem o.a. op de telefoons van Nokia.

Per land verschilt het percentage gebruik van mobiele besturingssystemen. Het is dus goed om op internet te zoeken naar recente gebruikscijfers van de diverse systemen voor verschillende landen.

Over het algemeen kunnen we echter wel zeggen dat Android op dit moment de grootste speler is, met iOS als goede tweede. Als u kiest voor beide systemen dekt u al 92% van de markt af.

Hybride apps of Webapp

Is het voor uw situatie het best te kiezen voor een zogenaamde native app (Android, Apple of Windows Mobile), dan moet er voor ieder besturingssysteem een aparte app ontwikkeld worden. Het is echter vaak mogelijk om van een app een zogenaamde hybride app te maken, waarbij u maar een gedeelte van de app geschikt hoeft te maken per besturingsysteem. Of wellicht is een webapp op basis van HTML5 voor u een oplossing. Meer uitleg over deze begrippen vindt u op deze pagina.

Actuele gebruikscijfer mobiele besturingssystemen

Hieronder vindt u een indicatie van de markt van mobiele besturingssystemen.

Deze kaart wordt up-to-date gehouden door IDC. Zij doen op regelmatige basis onderzoek naar deze markt.