Part of Part of Modus-Digital

Werken met webtechnieken is de core-business van Balticode. Het toepassen van PHP, HTML en Javascript is onze specialiteit. “Vroeger” werden deze technieken alleen ingezet voor de realisatie van websites en webshops. De afgelopen jaren hebben wij echter een verschuiving gezien, waarbij wij onze skills steeds vaker worden aangesproken voor de realisatie van maatwerk bedrijfssoftware.

Webbased, dus online, oftewel “in the cloud”

De applicaties die wij ontwikkelen worden gekenmerkt door het feit dat ze webbased zijn, dus gebaseerd zijn op de technieken die we kennen van website development. Een webbased applicatie is online via een webbrowser te benaderen, dus ook op een tablet, ook op een smartphone, overal, altijd. Het ouderwets installeren van dure softwarepakketten die alleen werkten op één enkele (Windows) PC is daarmee verleden tijd.

Een enorm bijkomend voordeel: de software is aan te passen aan uw specifieke (bedrijfs)processen en misschien nog belangrijker: aan de behoefte van de individuele gebruiker die met de software moet werken. Wij maken onze bedrijfssoftware dan ook altijd volledig op maat: de applicatie past zich aan aan uw bedrijfsprocessen, en niet andersom.

Enkele voordelen van maatwerk bedrijfssoftware op een rij:

  • De software is realtime, overal en altijd te bereiken
  • Maatwerk: exact afgestemd op uw bedrijfsprocessen
  • Efficiënter werkende medewerkers
  • U beschikt altijd over de laatste versie
  • Geen installatie op lokale pc’s, en geen systeembeheer nodig
  • Beperkte investeringskosten

Voorbeeldcasus: Repair Management Software voor Anyfix

Voor Anyfix (onderdeel van Europa’s grootste reparateur in tablets, telefoons en laptops) ontwikkelen en beheren wij het Repair Management Softwarepakket. Met 25.000 reparaties per maand is een stabiele en snelwerkende backoffice natuurlijk van bedrijfskritisch belang voor deze gecertificeerde reparateur.

Het softwarepakket wordt gebruikt als centrale hub voor alle informatie om het reparatieproces voor de klanten van Anyfix soepel te laten verlopen; van aanmelding tot retourzending. De bedrijfsapplicatie is zo ontwikkeld dat medewerkers van Anyfix snel en efficiënt de voortgang van de diverse reparaties kunnen registreren. Klanten en partners hebben daarbij ten alle tijden inzage hebben in de actuele status van hun reparatie. De verkoopafdeling heeft toegang tot gespecificeerde salesrapporten, en de afdeling financiën heeft toegang tot de benodigde gegevens voor de administratieve afhandeling.

Eigenlijk kunnen we spreken van een volwaardig ERP pakket in de cloud, maar dan helemaal toegespitst op de specifieke business van Anyfix… Voor een fractie van de investering die benodigd zou zijn voor één van de bekendere ERP pakketten van de grote softwarehuizen.

Balticode ontwikkelt, beheert en onderhoud de applicatie, en zorgt ervoor dat nieuwe wensen en verbeteringen direct geïmplementeerd worden. Deze maatwerk bedrijfssoftware is daarmee altijd up-to-date, optimaal beveiligd en helemaal ontwikkeld rondom het primaire proces van Anyfix, zonder opgelegde concessies vanuit de software.

Maatwerk webbased bedrijfssoftware voor uw onderneming.

Balticode heeft verstand van bedrijfskundige vraagstukken én jarenlange ervaring met het ontwikkelen van maatwerk business software voor diverse ondernemingen (MKB) in de meest uiteenlopende branches en markten.

U vind ons in Regio Dordrecht en Rotterdam.
Bel ons op 078 617 99 66 of maak hieronder een afspraak.

Vrijblijvend kennismaken? Maak hier een afspraak