Wie een commerciële app heeft laten bouwen wil hier natuurlijk ook geld mee verdienen.

Er zijn verschillende modellen om geld met uw app te verdienen; via advertenties, sponsoring, verkoop van in-app goederen en verkoop van betaalde diensten. In dit artikel gaan we dieper in op de verkoop van (digitale) goederen en diensten.

In-app betalingen

Zowel Apple (App Store) als Android (Google play) verplichten de eigenaar van een app om het betalingssysteem van respectievelijk iTunes of Google Wallet te gebruiken.

Als we hierbij als voorbeeld de App Store, dan zien we dat Apple 30% van het verkoopbedrag achterhoudt. Dat is dus 30% van iedere aankoop die via de App Store wordt gedaan! Alleen de resterende 70% gaat naar de eigenaar / ontwikkelaar van de app.

Er zijn echter enkele uitzonderingen. Fysieke goederen en Downloadbare producten zoals bijvoorbeeld E-books zijn uitgesloten. Betaalde uitbreidingen van een app, bijvoorbeeld een upgrade van een Lite- naar een Pro-versie of een uitbreiding van functionaliteiten van de app, dienen dan weer wél via het betaalsysteem van de store te worden afgehandeld.

Voordelen in-app betalingen

  • Makkelijk voor de gebruiker. De betaling geschiedt geheel via de betaalmethode die al aan de store is gekoppeld.
  • De betaalmodule is makkelijk te integreren.

Nadelen in-app betalingen

  • De Stores houden minstens 30% in op het verkoopbedrag.
  • Verkoopprijzen in staffels, door Google en Apple bepaald (0,89 cent, 1,79 cent etc…).
  • Limiet op bedrag wat je in rekenening kan brengen voor een aankoop.

In-app betaling via een betaalmodule

Fysieke goederen en downloadbare goederen kunt u buiten het in-app systeem om afrekenen. Hierbij kan gebruik worden gemaakt van betaaloplossingen zoals iDeal of sms betalingen. Uw klanten hebben hierbij keuze uit diverse betaalopties, zoals creditcard, iDeal, Paypal, Mastercard etc..

Voordelen betaalmodule

  • Meerdere betaalmogelijkheden mogelijk, zoals creditcard en iDeal.
  • Geen maximum bedrag.

Nadelen betaalmodule

  • Beperkt geaccepteerd door de App winkels.
  • Bij micro betalingen vaak duurder dan iTunes of Google play.

Advies over de betaalmogelijkheden voor uw app?

Neem contact op met de specialisten van Balticode. Zij kunnen u voorzien van diverse standaard oplossingen of maatwerk. Voor complexe betaaloplossingen beschikken we over een netwerk met betaaloplossing specialisten.
Vrijblijvend kennismaken? Maak hier een afspraak