Part of Part of Modus-Digital

bestaande_website_diagnose

Veel websitehouders hebben in het verleden gekozen voor een voordelige Open Source oplossing voor hun website of webshop, maar lopen nu tegen de beperkingen van deze pakketten aan. Het aanpassen van de code van een bestaande Open Source website of plugin is meestal te ingewikkeld voor de sitehouder zelf. Daarnaast is het vaak ook voor degene die de website oorspronkelijk heeft opgezet niet mogelijk om de (nieuwe) eisen en wensen te realiseren. Dit wordt nog eens extra bemoeilijkt wanneer een standaard Open Source pakket is aangevuld met allerlei exotische extensies, plug-ins en modules van derden. Veel voorkomende situaties waarbij websitehouders tegen deze beperkingen aanlopen zijn:

 • De ontwikkeling van de website is uitgevoerd in Azië (veelal India), met tegenvallende resultaten;
 • Er is online een standaard template gedownload, maar deze vertoont veel fouten in bepaalde browsers;
 • De website werkt niet goed meer na de laatste update of upgrade van het Open Source CMS;
 • Een gratis plug-in of extensie voldoet niet volledig aan de verwachtingen die eraan gesteld worden.

Het aanpassen van bestaande code is een ingewikkeld en tijdrovend karwei

tekstballonnenVandaar ook dat de gemiddelde webdeveloper er zijn vingers niet aan wil branden. Voor dit soort klussen zijn dan ook hardcore programmeurs nodig, die ruime ervaring hebben met populaire Open Source CMS pakketten als Joomla!, Magento, OpenCart, VirtueMart en WordPress.

Balticode is een webdeveloper in Dordrecht die gespecialiseerd is in het afbouwen, repareren, upgraden of customizen van bestaande websites en plugins, ook wanneer deze door andere programmeurs ontwikkeld zijn. Hiertoe hebben wij een uniek 4-stappenplan ontwikkeld waarmee we voor ieder probleem een passende oplossing kunnen bieden. Wanneer u dit leest betekend dit zeer waarschijnlijk dat u stap 1 zelf al doorlopen hebt: u bent namelijk op zoek naar Open Source specialisten die kunnen helpen met uw bestaande website of plug-in, en u heeft ze gevonden!

Vervolgens wilt u natuurlijk weten wat het gaat kosten om het probleem te verhelpen…

Om een passende oplossing tegen een vooraf afgegeven prijs te kunnen bieden, moeten we eerst een diagnose stellen van de huidige situatie van de website. Hoe is de website opgebouwd? wat is de kwaliteit van de code? waar bevindt zich het probleem? kan dit probleem worden opgelost en zo ja, wat zijn hiervan de consequenties? Een dergelijke diagnose kan (afhankelijk van de code en de complexiteit van het probleem) van 1 uur tot wel een volledige dag in beslag nemen. Dit laatste zien we vooral wanneer het een custom Magento plugin betreft.

Wij hebben ervoor gekozen om een dergelijke diagnose aantrekkelijk aan te bieden voor een eenmalig, vast bedrag van € 150,- (ex. BTW). Op basis van de diagnose geven we vervolgens een aanbieding af met een fixed-price waarvoor we het probleem verder kunnen oplossen. Mocht het ons desondanks toch niet lukken om een oplossing te vinden, dan brengen we de diagnosekosten niet in rekening. No cure, no pay.

Valt het probleem met een kleine ingreep op te lossen, dan bent u ons buiten de € 150,- diagnose-kosten verder niets verschuldigd; dat noemen wij fair play!

Wij zijn er van overtuigd dat we meer dan 95% van alle issues kunnen verhelpen.

Als gespecialiseerde webdeveloper met jarenlange ervaring met het aanpassen van Joomla! en WordPress websites, en OpenCart, VirtueMart en Magento webshops, durven wij te stellen dat we doorgaans aan iedere wens tegemoet kunnen komen. Om tijdens de diagnose goed in kaart te kunnen brengen wat er precies gedaan moet worden om uw website, plugin, extensie of module te repareren of realiseren, dienen wij ter voorbereiding altijd minimaal de volgende gegevens van u te ontvangen:

 1. Uw contactgegevens;
 2. Adres van de website;
 3. Naam van het CMS (Joomla!, WordPress, Magento, OpenCart, VirtueMart, …);
 4. Versienummer van het CMS;
 5. Inloggegevens voor het CMS (creeër bij voorkeur een nieuwe user);
 6. Ftp-gegevens (op te vragen bij uw webhost); en,
 7. Exacte omschrijving van het probleem / van uw wensen (indien mogelijk Engelstalig).

Met behulp van deze gegevens kunnen onze webspecialisten een passende oplossing voor uw vinden. Als u vervolgens akkoord gaat met onze aanbieding, plannen wij de opdracht in en gaan wij aan de slag met uw Open Source website of plugin. Daarnaast kunt u ook bij ons ook terecht wanneer u een maatwerk CMS heeft laten ontwikkelen voor uw website, en uw huidige webdeveloper u niet verder kan helpen.

Hulp nodig met uw website of plugin? Vraag hier vrijblijvend een diagnose aan.